25. aug. 2013

Gå lige ud og hør her! (uge 35)

Chrome Sparks på Loppen 31.08.13

 Den sidste tids drilske sensommervejr er efterhånden kravlet ind i mit hoved og har sendt mig under slumretæppet med the. Men forhåbentlig har krop og hjerne vænnet sig til at efteråret er på vej, når næste weekend slutter måneden af med en bred vifte koncertmuligheder. Jeg kommer selv til at stå og glo måbende på fænomenet Mike Patton som har fascineret mig i rigtig mange år og jeg glæder mig til at opleve hans musikalske genialiteter for første gang siden jeg så hans bedst kendte band Faith No More på Roskildes orange scene i 09.

 
Tor 29: Mechanical Bird + Of the Wand & the MoonJazzhouse kl 20 for 80 kr.
2 neo folk bands med smag af middelalderlig folklore både voldsomt og skrøbeligt.

Fre 30: Kissaway Trail + Tako Lako m.fl.Studenterhuset fra kl 16.30 for 0 kr.
Immatrikulationsfest for alle de nye studerende og en god anledning til fest for alle andre også.

Fre 30: Black Market Karma + WonderlandLoppen kl 21 for 60 kr.
To gange psykedelisk rock til den udflippede fredag aften.

Lør 31: Tomahawk i Store Vega kl 20 for 285 kr.
En af verdens sejeste og bedste sangere, Mike Patton, gæster Vega med et af sine vanvidsdrevne og totalt utilregnelige art metal bands. Uanset smag kan det kun blive virkelig interessant.

Lør 31: Chrome SparksLoppen kl 21 for 100 kr.
Elektronisk vintage pop med smæk på de henførte følelser.




20. aug. 2013

Poliça

Poliça i Lille Vega
 
Den lille blog og jeg tørstede efterhånden lidt efter et koncertindlæg af den snart gammeldags slags, hvor jeg er ramlet ind i en koncert der helt anmassende og uhøfligt gav inspiration og lyst til at beskrive og anbefale det. I aften blev aftenen hvor den oplevelse endelig vendte tilbage og det var takket være amerikanske Poliça. Lille Vega dannede endnu engang den perfekte stemningsfulde ramme og den næsten udsolgte sal var spændt og meget taknemmelige. Poliça er blevet beskrevet som elektronisk folk og, hm ja, der var da måske nok en slags keltiske grønne vidder over frontkvinde Channys lyse og feminine vokal, men den stod i skarp kontrast til resten af bandet som med to trommesæt, en funky bassist og et varierende hårdt elektronisk back track satte et stensolidt rytmedrevet fundament, der sagtens kunne hensætte mig til en klubatmosfære af den både stramt dansable og drømmende henførte slags med store 80'er agtige rumflader blandet med strejf af funk og soul. Alt sammen fra den helt lækre skuffe. Det er ikke ret ofte, at jeg får lov at stifte bekendtskab med et for mig helt ukendt band og falde helt umiddelbart for det og det er endnu sjældnere at nyde koncerten fra start til slut, men det var lykkeligvis tilfældet med Poliça og jeg glæder mig til at have en fest i mine øretelefoner fremover!




   

18. aug. 2013

Gå lige ud og hør her! (uge 34)

Iceage på Jazzhouse d. 24

Ferien og den dejligste sommer i mands minde er for alvor slut og hverdagen er vendt knaldhårdt tilbage. Puh nogle lussinger det giver! Men livets alvor kan fortrænges med jævne mellemrum, når det trods alt stadig er muligt at nyde lune sensommeraftener, dejligt selskab og god musik.  

Man 19: Poliça i Lille Vega kl 21 for 150 kr.
Semi elektronisk folkrock med et blødt strejf af soul.

Tor 22: Vampire Blow i Pumpehusets Byhave kl 19 for 0 kr.
Enkelt up tempo beat rock i Pumpehusets rigtig fine sommertiltag hvor du medbringer maden og de har musikken og øllet.

Fre 23: The Migrant + MelodioRust kl 22 + 23 for 40 kr.
Skæv, behagelig folk pop.

Lør 24: Iceage + FemminielliJazzhouse kl 21 for 60 kr.
Sindssyg punkaften med en flok som jeg godt kan anerkende har en helt særlig kvalitet - selvom de skræmmer mig lidt.



11. aug. 2013

Gå lige ud og hør her (uge 33) + Uhørt Festival


Forskud på Fitness bag hovedscenen hos Uhørt
Efter at have gennemgået en lidt drøj post Roskilde periode hvor det ikke har været muligt at deltage i flere af de sædvanlige festivaler og hvor den store ventede koncertoplevelse med Smashing Pumpkins viste sig at være så ringe og pinlig, at jeg ikke vil skænke den flere ord, så var jeg ved at være lidt deprim på musikoplevelsesfronten. Det hjalp at jeg pludseligt fik chancen for at opleve Godspeed You! Black Emperor i Tivoli - et band jeg har lyttet med på via min postrock elskende tidligere roomie men til stadighed ikke helt forstår og i hvert fald ikke forstår at sætte de rigtige ord på. Men barometeret fik også et kærligt nøk opad i dag, da jeg var ude på Refshaleøen og snusede til den genfødte festival der nu hedder Uhørt. En stribe græsmark dannede ramme midt i betonen for tre små scener og en vifte ret så fine unge danske bands. Arrangementet var godt og professionelt bakket op af fornuftige madtilbud og billige øl og så er der i virkeligheden ikke ret meget tilbage at ønske sig. Den første del af eftermiddagen gav lidt et indtryk af at alle håbefulde nye bands skal være båret af 80'er prægede synth konstellationer og gerne synge på dansk, men det billede blev heldigvis varieret sidenhen. Dog vil jeg gerne fremhæve duoen Sort Kat Hvid Kat som læner sig op af den efterhånden lidt klicheramte konstellation dreng/pige/mange keybords men som med deres low fi klubbede elektropop ganske fint vekslede mellem at snige sig rundt i melankolske dunkle hjørner og elegant bevæge sig ud på dansegulvet med lidt naivistisk lette melodier og et gedigent beat. Bandet har kun spillet tre koncerter og det tegner allerede lyst for dem. 

Sort Kat Hvid Kat

 Maskinvåd cementerede at Steffen Brandt og Lars H.U.G ikke dannede Kliché forgæves og gav en uhyggeligt loyal hyldestkoncert til deres alles minde - men dog stadig med et dygtigt personligt snit. I enden på en dejlig dag kom de vanvittigt seje Baby in Vain. Det er over min fatteevne at tre så unge tøser kan spille tung rock med så meget beskidt nerve, indsigt og respekt for genren. Av for satan, de er dygtige! Og med deres målrettede fokus på at formidle budskabet, kan det kun blive rigtig stort for dem i fremtiden. 

Baby in Vain
Jeg kan kun anbefale at folk svinger sig i sadlen når det næste år er tid til Uhørt igen!
Og så må jeg da hellere også smide nogle anbefalinger ud i øvrigt. Lidt men godt:

Lør 17: MaskinvådHuset kl 21.45 for 0 kr.
Ja, hvis man har et godt høre til århusiansk musik fra 80'erne så får man sgu ren kærlighed herfra!

Søn 18: Mellemblond + Folkeklubben + RangleklodsNemoland fra kl 18 for 0 kr.
En rigtig pose godt og blandet - der er en succes iblandt for enhver smag.

Derudover præger Strøm Festival det københavnske byliv hele ugen og alle nysgerrige sjæle kan finde mere info lige her!