31. mar. 2013

Gå lige ud og hør her! (uge 14)

The Growlers (Loppen d 2.4)



Nu er påsken snart ovre og for mit vedkommende er 14 dages tiltrængt ferie også ved at være ved en ende. Men noget der ikke holder ferie er musikken og rækken af gode koncerter fortsætter heldigvis ufortrødent. Den kommende uge byder virkelig på gode og interessante bands og næsten sådan cirka alle sammen friske, unge og forholdsvist ubeskrevne i Danmark, så der er chance for at kunne sidde om mange år og sige "jeg hørte dem dengang..."
Så kom afsted og god fornøjelse med det! Og vend endelig tilbage her på siden med jeres oplevelser og anbefalinger.

  
Tir 2: The GrowlersLoppen kl 21 for 110 kr.
Skramlet rock med undertoner af surf og chillede reggae grooves.

Ons 3: The Gaslight Anthem + Japandroids i Store Vega kl 20 for 250 kr.
Især Japandroids der spiller en times opvarmning er i aften interessant med deres højenergiske garagerock.

Tor 4: Penny Police i Ideal Bar kl 20 for 90 kr. (inkl 1 fadøl)
Fin og finurlig popmusik med både sart følsomhed og kreativ nysgerrighed.

Tor 4: Jennie Abrahamson + Linnea Olsson på Beta kl 21 for 75 kr.
Svenske poppiger der har gået i skole med Jenny Wilson og Lykke Li. Svensk succesgaranti

Fre 5: LemaitreKB18 kl 21 for 60 kr.
Totalt fresh ung norsk funky elektropop a la Daft Punk og Phoenix!

Fre 5: Striving VinesRust kl 23 for 50 kr. (+ 2 x opvarmning)
Melodisk og ambitiøs indierock med en rigtig stærk sanger i front.

Lør 6: Baby WoodroseLoppen kl 21 for 140 kr.
Det er et tilbageblik ind i mit teenageværelse når Baby Woodrose er på scenen igen med deres psykedeliske og soulede rock.

Lør 6: Billow på Rust kl 22 for 60 kr.
Funky og soulet r&b med et strejf af hiphop.

Lør 6: Young Dinosaur + Waldo & MarshaStengade kl 21 for 80 kr.
Ung naivistisk fortællende indierock
 







 




25. mar. 2013

Gå lige ud og hør her! (uge 13)

Schultz and Forever (koncerthuset d 30)

 Farvel! Nu skrider jeg sgu nogle dage og får varmen tilbage nede i Spanien. Og så forventer jeg, at solen skinner og der ikke kan spores mere mere sne i Danmark overhovedet, når jeg kommer hjem. Til gengæld er der nok flere end mig der lige nu godter sig over at have påskeferie og hvis ikke det kan blive anderledes må den jo foregå med varm the og kakao og inde på de lune spillesteder selvfølgelig. Her er lidt at opleve i påskedagene.


Ons 27: Daley i Ideal Bar kl 21 for 100 kr.
Soul og R'n B a la Prince fusioneret i den mest atypiske funky albinofyr.

Tors 28: Jakob Bruno + India på Drone kl 21 for 0 kr.
Bob Dylan har ikke levet forgæves og Jakob Bruno gør ham rigtig fin ære med sin akustiske folk. Tjek Drones facebookside for mere info om begge bands.

Fre 29: Whores & ThievesRust kl 23 for 60 kr. 
Gedigen rå rock som spilles ud i et køre og med en skramlet energi der kunne lokke Nick Cave op og
gæsteoptræde.

Lør 30: Dangers of the Sea + Schultz and Forever i Koncerthusets studie 2 kl 21 for 110 kr.
Super sprød og aktuel dansk indie folk i højtidelige rammer med efterfest i den uhøjtidelige stil.

Lør 30: The Soft Moon + Lust for Youth Loppen kl 21 for 140 kr.
Der er dømt tunge elektroniske stemninger når barsk og stemningsfuld synth bliver mikset med  livstræt attitude og pigepop. Ja, det giver vist mening hvis det ikke opleves...


  


22. mar. 2013

Adam Green & Binki Shapiro

Det er en aften med et næsten sjofelt banalt tilbageblik til 60'ernes amerikanske folk pop, som mine veninder og jeg er vidne til i aften på Loppen med Adam og Binki. Adam som er iført fuldskæg og cowboyhat falder da også med sin afgrundsdybe tenor i hak med sine artsfæller, men det fungerer absolut mest charmerende med det retro kitchede tema når de to synger sammen. Hun har den bløde forjættende stemme der får folk til at lytte efter. Bandet snakker om at de endelig spiller for et ungt publikum men jeg synes nu ikke at folk giver dem mere af deres ungdom end de kun lige kan undvære. De giver til gengæld heller ikke mere af deres kreativitet end de kan undvære. Det er rart og uforpligtende selskab i aften.

17. mar. 2013

Gå lige ud og hør her! (uge 12)

Adam Green & Binki Shapiro (Loppen d. 22)


Den kommende uges koncerter rummer i mine øjne stort potentiale for overraskelser. Og der er i virkeligheden ikke så meget mere at sige til det, for hvad er bedre end muligheden for at blive væltet bagover af en ægte musikalsk overraskelse. Det er netop dem der sætter sig som kriblende og boblende minder og som giver koncertgængerens ustoppelige jagt på fantastisk musik mening. Jeg håber, at i går ud og bliver overraskede!

Tirs 19: Steven Wilson i Store Vega kl 20 for 325 kr.
Denne siddende koncert bliver med min forestillingsevne til lidt af en teaterkoncert, for der er et underspillet drama og en eksperimenterende intensitet i Wilsons musik. Spændende og uforudsigeligt.

Tors 21: Kitty Wu + Ring Them BellsLoppen 21 for 70 kr.
En aften med det dystre, stemningsfulde og støjende.

Tors 21: IbensMusikcafféen kl 21 for 80 kr.
Man skulle tro at det var løgn! Men Ibens prøver igen og det må næsten opleves for at være sandt. Jeg savner sgu min blå blå cykel.

Fre 22: Fallula i Store Vega kl 20 for 200 kr.
Vores charmende multi kulturelle svar på Lykke Li følger op med sit 2 album.

Fre 22: Adam Green & Binki ShapiroLoppen kl 21 for 130 kr.
Sød og lidt skæv indie pop til os der elskede Belle & Sebastian og Mouldy Peaches

Lør 23: Marstall: Lidell i Ideal Bar kl 20 for 0 kr.
Pladerelease fra et overordentligt velovervejet makkerpar der tager sangskrivningens budskaber alvorligt og bl.a står bag den fine fine mindessang til Jonas Thomsen Sekyere.

Lør 23: Husets 43 års fødselsdagMusikcaféen fra kl 12 for 43 kr.
Huset fejrer sig selv med en lang oplevelsesrig dag. Og på musiksiden kan man opleve Bon Homme, Kristian Leth og White Album. Program afsløres på hjemmesiden









10. mar. 2013

Gå lige ud og hør her! (uge 11)

Stu Larsen (Vega d. 15)
Årstiderne er lidt forvirrede og der raser lige nu en efterårsstorm i den milde forårssol. Men indimellem kommer de der fredfyldte og lune timer, hvor man kommer i tanke om, at det bliver sommer inden så længe - og med sommer kommer festivalerne og letsindet. Årh, det bliver fantastisk! Indtil da er det heldigt, at der foregår en masse indenfor på spillestederne og her er mit udpluk af ugens koncerter i København.


Tor 14: Thulebasen + Ocean ViewBeta kl 20 for 100 kr.
Undertoner fejrer 10 års fødselsdag (tillykke!) med slagkraftig eksperimenterende rock.

Fre 15: Stu Larsen i Ideal Bar kl 20 for 85 kr (inkl. 1 fadøl)
Omrejsende folkesanger med blød fortællerstemme.

Fre 15: The Raveonettes i Store Vega kl 21 for 250 kr.
Vores vel nok største danske moderne rockikoner.

Fre 15: Drunken Butterflies + Machinery of Joy + Hjortene på Auditoriet kl 21 for 20 kr.
3 x alternativ rock på Frederiksbergs nye musikscene (check Facebook for info)
 
Fre 15: The Shaking Sensations i Musikcaféen kl 21 for 0 kr.
Postrock (release) på den helt klassiske introverte måde.

Lør 16: Walk The Moon i Lille Vega kl 21 for 120 kr. (Få billetter!)
Ung poprock for de højenergiske vildbasser.

Lør 16: Veto i Pumpehuset kl 21 for 200 kr.
Grænsesøgende elektrorock med spark.

Lør 16: Among Relatives + Paper TigersKB18 kl 21 for 40 kr.
Rock med blødende hjerter og beatles fritz.

Lør 16: FastpoholmenLoppen kl 21 for 150 kr.
Vidunderlig utæmmet musikalitet.












3. mar. 2013

CTM + The Late Great Fitzcarraldos (Frost Festival 2012)

CTM i en uhyre ringe Iphone kvalitet

 Med andægtig og højtidelig stemning sluttede Frost deres festival af med dobbeltkoncert i kirken på Blågårds Plads. Og selvom kirken var badet i det efterhånden genkendelige frostblå lys, skulle der indenfor varmes op med lækker sommerchillet 80'er kitsch pop. 
Første af de to danske bands, CTM, med Cæcilie Trier i spidsen åbner op for en rendyrket tidsrejse tilbage til 80'erne med skarpe elektroniske trommer, duvende bas og synthlir for alle pengene. Cæcilies dybe stemme ligger blødt gemt væk i baggrunden og giver på numre som Jewel en næsten Sade agtig soul feeling, super lækkert! Det kribler i kroppen for at komme op af kirkebænken og gynge med til musikken, men på trods af det er kirken stadig et imponerende koncertrum. Lyden er stor og rummelig og omfavner blidt os alle sammen. Som afsluttende nummer kalder CTM The Late Great Fitzcarraldos på scenen for at fremføre et cover af Brian Ferry. Jeg kender ikke nummeret, men det er mega lækkert og længselsfuldt udført med klistret guitarsolo af den fedeste slags og en perfekt harmoni mellem Cæcilies mørke stemme og Tobias' lyse vokal.



The Late Great Fitzcarraldos, der består af guitar, bas og keys, har et lidt køligere udtryk, men det er nu stadig noget nær en drømmerejse til solbeskinnede sandstrande vi kommer på med en ret så flamboyant rejseguide i form af forsanger Tobias Buch-Andersen. Og guitarist Jacob Funch har da også iført sig kjortel og solbriller og mangler næsten bare en tropecocktail i den ene hånd og en joint i den anden. De omfavner på sympatisk vis charterferiestemningen når de flere gange afslutter et nummer med at bøje synkront for publikum. Det virker på mig som om TLGF er til i denne verden for at sprede lækre sprøde og afslappende vibes og som om at det er en service de nyder at give os. Med deres nedtonede og kælne chillout bliver det kirkelige rum endda indimellem trukket helt ind i soveværelset og man føler sig gedigent nusset igennem. Jeg synes at fornemme, at noget af publikum står af på det næsten stenede udtryk (måske de der var der for det mere festlige pop CTM leverede), men personligt er jeg hermed officielt forelsket i TLGF og frontmand Tobias Buch-Andersen og hans fine bløde og lokkende moves!

The Late Great Fitzcarraldos





Frost leverede en imponerende række musik events der virkelig cementerede, at det er en festival med ambitioner og visioner og talentet til at følge det igennem. Det har været en fornøjelse at opleve Elektro Guzzi, Ducktails, CTM og Late Great Fitzcarraldos og jeg kan kun sparke mig selv over min forstuvede ankel for at det ikke er blevet til mere. Jeg glæder mig allerede til en ny omgang festival næste år der jo på smukkeste vis kommer med lyset og glæden i den kolde vintertid. Tak!