28. nov. 2012

Gå lige ud og hør her! (30+1 dec)

Ring Them Bells

Noget af det spændende og utrolige ved en rigtig koncertoplevelse er, at man både kan få forstærket de følelser og stemninger man allerede er i og man kan også få vendt en stemning eller en tilstand på hovedet og komme genfødt videre. Men noget af det bedste er efter min mening, når musik på overrumplende vis kan løfte en helt ud af sin egen krop og tankevirvar og man bliver flyttet til no worries land, hvor musikken overtager og fylder det hele for et øjeblik. Jeg kunne godt bruge sådan en mental pause og bare blive hentet med af en brusende musikstrøm, som jeg kan blive smidt helt renset ud af igen. Det er store og temmelig urimelige forventninger at have på forhånd men man skylder sig selv at være åben og modtagelig overfor muligheden hver gang man stiller sig op i mørket foran scenen. Også selvom det som så mange andre fix er midlertidigt. 

Fre 30: Søren HussVega kl 20 for 220 kr.
Det er blevet en intens oplevelse at se Søren Huss på scenen. Efter første solo udgivelse var atmosfæren til hans koncerter uforlignelig og jeg tør satse på, at man stadig kan få nervepirrende nærvær og tankevækkende musik fra manden med noget på hjertet.

Fre 30: Martha Wainwright i Amager Bio kl 21 for 260 kr.
Martha er en af de sejeste damer når man søger udlad for bristede illusioner, frustreret mandehad og et på alle måder forsmået kærlighedsliv. Og så er hun karismatisk og en fantastisk sangerinde! Hendes bror Rufus kunne dukke op, hvis man er afskyeligt heldig, for han er i Danmark på samme tid...
 
Fre 30: Ring Them BellsBeta kl 21 for 75 kr.
De her erfarne gutter spiller tilgængelig og lidt...kan man kalde det følelsesbetonet støjrock med personlighed, der godt kan vække Psyched Up Janis lidt til live i erindringen.

Lør 1: Asbjørn + Sofie ViemoseStengade kl 21 for 80 kr.
Det er ungt, poppet, androgynt og fyldt med selvtillid og ambitioner diy style. Men der er også kommet et lidt genert og længselsfuldt strejf over Asbjørn, som klæder ham godt. Sofie er til gengæld helt low key og chillet pige med laptop (som må være pendant til dreng med guitar efterhånden).

Lør 1: One-Eyed MuleVega kl 21 for 130 kr.
Americana folk som man ikke går helt galt med, hvis man gerne vil behage sit behov for både roadtrip forestillings-getaway og koncerten hvor man stadig kan være social og sludre over øllerne. 



21. nov. 2012

Gå lige ud og hør her! (23+24 nov)

Thee Attacks
Jeg er bestemt ikke den eneste, der er lidt øm overfor drenge med guitarer, så der er da en ganske rimelig chance for, at der er mange som bliver glade for weekendens fortrinlige muligheder for at nyde synet (og nå ja lyden) af disse dejlige skabninger. Der er både det rå, det retro, det kunstfærdige, det smukke, det eftertænksomme, det eksperimenterende. Og det bedste er, at der er frit valg for at putte alle de ovenstående prædikater på samtlige bands alt efter personlig smag og temperament.
 Og så er der for anden gang den lille afstikker, at der på torsdag er mulighed for at se seje Helsinki Poetry og det er jeg altså også nødt til at anbefale for anden gang. Det er på Loppen kl 21 for 80 kr og det er dermed prikken over i'et for dejlige danske drenge med guitarer. 
Værsgo at nyde piger OG drenge!

Fre 23: Maskinvåd i Idealbar kl 20 for 70 kr (inkl en øl)
Der er gang i et ganske charmerende og spøjst rock/lyrik miks hos Maskinvåd, der både leder mine tanker hen på 80'ernes Kliche og 00'ernes Sterling - og det er ikke skidt!

Fre 23: Thee Attacks + Shiny DarklyRadar (Aarhus) kl 21 for 90 kr.
Ung ambitiøs rock til det aarhusianske folk. Der er både energisk sex, drugs & rock n' roll optræden og sammenbidt intensitet på samme aften. Phew!

Lør 24: Tribute 1982Huset kl 21 for 60 kr.
Dette er nok mere en fest end en decideret koncert måske, men der spilles i aften variationer af alt det fedeste new wave, synth pop og post punk fra 1982 (fedt!) og værende mit fødselsår må det naturligvis høre med til anbefalingerne.

Lør 24: The Rumour Said Fire + The New SpringVoxhall (Aarhus) kl 21 for 160 kr.
De er sgu nogle dygtige drenge hele vejen rundt, der forstår at skabe melodier med masser af sjæl og stemning. Og mandekor....elsker altså de der mandekor.






14. nov. 2012

Gå lige ud og hør her! (16+17 nov)

Father John Misty

For dælan hvor ville jeg gerne proppe det her indlæg med musikvideoer, for der er altså kræs til os denne weekend og der er ikke noget af det, som er helt okay at gå glip af. For mit vedkommende starter julefrokosterne nu, så det sætter lidt en kæp i hjulet....eller en tør kvist, for man kan da altid forsøge at kombinere. Det er jo utroligt populært at være halvt tilstede, ikk. 
Jeg håber, at der er en hel masse andre derude, der har masser af koncerttid tilovers og får nydt noget af den skønne musik! Vi ses derude.


Fre 16: Father John Misty i Pumpehuset kl 22 for 160 kr.
Den forhenværende trommeslager i Fleet Foxes er fortsat solo i det sjælesøgende americana folk spor og det fryder ørerne og sjælen. (se videoer via linket)

Fre 16: Mermonte + With No Arms and LegsHuset kl 21 for 60 kr.
Der er 10 mand på scenen, når franske Mermonte spiller alverdens finurligt indenfor det brede spekter der er indiemusik. 

Fre 16: Jonathan Johansson + Whomadewho Train kl 21.30 for 140 kr.
Det er uhørt fedt! Tænk at høre svenskerlicious pop først og så få blæst knoppen af med danskerdisco bagefter for én billets pris!! Jarmen, det er da en lykkens dag for det aarhusianske folk.

Lør 17: Twin ShadowVega kl 21 for 180 kr.
Det bliver næsten ikke mere dybfølt 80'er adventure soundtrack agtigt og hvor er det cool! Med passende movember overskæg og det hele.

Lør 17: Dad Rocks! + TM HunterStengade kl 21 for 70 kr.
Det er et par darlings fra denne blog der danner joint forces og giver det utilpassede Nørrebro en smuk og vedkommende aften. Gå ikke glip af det! (gå evt lidt tilbage i arkiverne og tjek tidligere indlæg om de to fantastiske bands)